Trendovi za proleće/leto 2012

Trendovi za ovo proleće donose mnoštvo zanimljivosti, ali i momenata koji neće biti baš omiljeni poput zaobljenih naramenica koje čine da garderoba prosto visi na telu, ali zato ćete se oduševiti povratkom garderobe koja pokriva samo jedno rame, pritom ukrašena faltama, vezom i kristalima. Asimetrija se javlja i u vidu nejednako isečenih jakni i sukanja, a česte su i suknje i haljine sa kraćom dužinom od napred u odnosu na pozadi. Takođe, biće popularne i haljine i majice sa rukavima koji nemaju ramena, sa ravnim izrezom oko vrata, čija dubina može da varira.

Boje

Raznolikost boja neće obeležiti ovu sezonu, ali su zato u trend uključene sve najljupkije i najomiljenije boje, koje ćete rado nositi.

Hit ove sezone su karamelizirane varijante sledećih boja: koralne, svetlo roze, žute i breskeve. Mogu se kombinovati sa pastelnim bojama, koje su takođe u trendu.

Narandažsta i žuta su sve prisutne i mogu se nositi na svim delovima garderobe, ne samo kao aksesoar. Možete se čak i potpuno obući u narandžasto i biti potpuno u trendu. Bela (pogotovo sa dodatkom u vidu bele čipke na garderobi) i crna, i kombinacija ove dve vrlo je moderna ove sezone. Oblačenje u potpuno crnoj i potpuno beloj varijanti, biće vrlo moderno ove sezone. Bež će uvek delovati pristojno bilo kombinovana sa drugim bojama ili sama, i svakako je trendi. Crvena i plava dola ze u najrazličitijim nijansama od svetlih do tamnih i električnih varijanti. Fučija (roza koja naginje ka crvenoj) se provlači kroz ovogodišnji trend, ali nije tako prisutna kao gore pomenute boje.

Printovi

Cvetni print, je moderan baš kao i prošle sezone. Pojedini kreatori su čak napravili i previše cvetne printove. Pored cvetnog, moderan je i print sa motivima iz prirode, poput drveća, lišća, Sunca i mora. Animal print je popularniji nego ikada, i to ne samo u vidu leopardovih šara i zmijske kože , već i potpunu sliku tigrova, mačaka, ptica, guštera i morskih životinja. Etnički print, kaleidoskopski, pruge i geometrijski printovi. Apsolutno su dozvoljene kombinacije različitih tipova printova, tako da slobodno možete kombinovati leopard print sa geometrijskim i sl.

Materijali

Popularni materijali zavise od dela garderobe o kojem je reč, te tako providni materijali, popularni su na suknjama i topovima, čipka se nosi na haljinama, a posebno je zanimljivo da je cela haljina od čipke. Sjajni materijali dolaze u obzir na svim delovima garderobe, ali posebno su popularni u sledećim bojama: električno plavoj, esmeraldno zelenoj, srebrnoj i zlatnoj. Perforirani materijali predstavljaju novinu, i mada mogu delovati grubo, svakako su interesantni.

Nabori, falte, rese i karneri

Falte su trend koji se zadržao od prethodne sezone, s tim da su ove manje ženstveni. Sada su falte veće, mekše i mekše i sreću se uglavnom na haljinama. Rese su ovog proleća i leta manje zastupljene, ali su se ipak zadržale kao trend.

Skraćeni topovi

Ove sezone moderno je nositi kraći gornji deo, i otkriti stomak. Ovo pravilo ne važi samo za opuštene dnevne varijante, već se može sresti i na garderobi za večernje prilike. Posebno izazivan trend za ovu sezonu predstavljaju topovi veličine brushaltera, dizajnirani na najraznovrsnije načine.

Uske kratke pantalonice i široke pantalonice do kolena

Ovaj trend zastupljen je od strane svih kreatora, a pantalonice mogu biti od različitih materijala, teksas, kože, i biti kratko ili duboko (do struka sečene). U obzir dolaze čak i pantalonice koje nisu skroz uz telo, već su malo šire.

Široke pantalonice dužine do kolena su takođe hit, pogotovo ako imaju falte i jako su široke.

Letnja odela

Letnja odela nisu pogodna da se stvarno nose u vidu poslovne varijante, ali svakako predstavljaju interesantan trend. Dolaze u velikom spektru boja, i mogu biti opšiveni čipkom, nose se uz košulju i kravatu ili majicu ispod, ali zapravo svako može da da mašti na volju i kombinuje ih kako poželi.

Peplum

Peplum je sada već vrlo dobro poznat, s obzirom da je zaživeo još tokom jesenje i zimske sezone. Može sresti na haljinama, suknjama i pantalonama. Međutim, devojke sa širim kukovima, treba da budu obazrive, kada je peplum u pitanju, s obzirom da on daje dodatnu punoću u predelu bokova.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup