Viši rast uz pomoć garderobe

Pametno ukombinovana odeća i obuća može biti od veoma značajne pomoći, kada je reč o dobijanju dodatnih centimtara ili bar iluzije o njima.

Izbegavajte odeću, koja ima dezene u vidu horizontalnih linija. Takođe, izbegavajte nošenje kaiša, jer oni takođe, stoje horizontalno. Pored toga, ni karirana garderoba, ni garderoba koja u dezenu sadrži kvadratiće, nije povoljna, ako se želi postići izduženiji izgled. Na suprot svemu navedenom, odeća na vertikalne linije, i odeća sa vertikalnim ukrasnim kaišićima, su pun pogodak, ukoliko želite da dobijete na visini.

Za postizanje efetkta visine, potrebno je po svaku cenu izbegavati  široku i vrećastu garderobu, s obzirom da stvara suprotan efekat, a kod niskih ljudi, samo još više naglašava problem. S druge strane, garderoba, ne treba da bude ni suviše uska, jer pripijena odeća prati liniju tela, te može uveličati problem u vezi visine. Treba voditi računa da prilikom odabira garderobe, da tom garderobom ne podelite telo na delove. Te stoga, treba nositi duge uže haljine,  i suknjice i pantalone bez struka. Takođe, namojte praviti grešku u vidu biranja samo duge odeće, već kombinujte npr. dugu jaknusa kratkom suknjicom, ili kratku jaknu sa dugim pantalonama.

Svi ukrasi na garderobi ne smeju biti veliki niti napravljeni od teških materijala, s obzirom da isti daju na širini, što škodi postizanju izduženeslike tela. Šorcevi bez ukrasa, su pogodni jer izdužuju noge. Što se tiče nakita, duge ogrlice, su odlične za ovakav problem. Minđuše treba da budu izdužene, takođe, ali pod uslovom da vam odgovaraju spram oblika lica.

Kada se biraju boje odeće, treba imati na umu da su dobre jednobojne varijante, ili nijanse koje pripadaju istoj grupi boja. Eventualno, držite se ili toplih ili hladnih grupa boja.

Kada je reč o obući, visoke štikle i platforme su odlično rešenje. Pri  tom,  treba voditi računa o udobnosti, te birati npr. cipele sa četvrtastim štiklama, jer su znatno udobnije i stabilnije za hod, od cipela sa uskim tankim štiklama. Međutim, obuće ne treba da bude ni previsoka, i to ne samo zbog udobnosti, već i da ne bi dala smešan izgled.

Pored obuće i odeće od velikog je značaja i pravilno držanje tela i vrsta frizure. Kosa treba da bude istaknuta u gornjem delu glave, i sklonjena sa strane, kako bi se dobio izduženiji izgled. Bujna kosa sa velikim volumenom, samo će naglasiti problem sa visinom.

Na kraju ne treba zaboraviti najbitnije-samopouzdanje.  Uz nasmejano lice i snažno samopouzdanje, teško d a će iko primetiti manjak centimetara u visini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup