Vox.io – telefoniranje sa sajta

Vox.io je novi startup iz Slovenije, koji se nada da će redefinisati komunikaciju i telefoniranje. Servis je vrlo jednostavan i omogućava glasovne i video pozive iz browser-a, bez dodatnih instalacija i konfiguracija. Web pozivi između vox.io korisnika su besplatni, dok se recimo 35 minuta ka svim brojevima u Srbiji plaća 5 EUR + PDV. Cene za ostale zemlje možete dobiti na stranici cene vox.io usluga.

Ono što izdvaja vox.io od ostalih sličnih servisa, sem činjenice da nema instalacije softvera, je i to što zovete sa svog postojećeg broja. Pri registraciji upisujete broj koji želite da koristite sa ovim servisom, a koji se posle prikazuje kao broj sa kog zovete.

Primer: Marko ima broj 062 123 45 67 89, koji je ubeležen u Jovanovom telefonu. Kada Marko zove Jovana, u identifikaciji poziva mu stoji broj 062 123 45 67 89, odnosno ime pod kojim je ovaj broj ubeležen u njegovom telefonu.

Trenutno nije moguće primati pozive sa sajta vox.io, ali je to u planu. Takođe, u planu je produkcija aplikacija za iOS i Android, što će svakako pomoći ovom servisu u osvajanji novih korisnika i tržišta. U ovom momentu servis je nemoguće koristiti na većini mobilnih uređaja, jer je aplikacija na sajtu programirana u Flash-u, te ukoliko nemate mobilni browser sa flash podrškom, vox.io aplikacija neće raditi.

Kako se registrovati na vox.io?

Jedino što je potrebno da uradite da bi koristili ovaj servis za zvanje fiksnih i mobilnih telefonskih linija je da se registrujete koristeći nalog na Facebook-u, Twitter-u ili Google-u. U ovom momentu servis je u zatvorenoj beta fazi i potrebne su pozivnice za registraciju naloga.

Blog AdriaTalk je obezbedio pozivnice preko linka: http://www.vox.io/r/eJv48c.

Broj pozivnica i trajanje linka nisu ograničeni vremenski, te ih možete koristiti bilo kada. Prilikom registracije korisnici dobijaju 0,50 EUR kako bi mogli da isprobaju servis, a za svakog pozvanog prijatelja koji se registruje na vox.io, dobija se još 0,15 EUR.

Poziv na vaš račun

Vrlo zanimljiva opcija u nalogu je “Quick Call”, koja omogućava slanje linka prijateljima koji omogućavaju korišćenje vox.io servisa bez naloga, preuzimanja ili instaliranja aplikacije. Razgovor iniciran preko “Quick link-a” se tarifira pošiljaocu linka. Što bi moglo da bude naročito interesantno kompanijama koje imaju razvijene call centre.

Bitno je napomenuti i da je na juče završenom Seedcamp London 2011 događaju vox.io dobio nagradu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup