8 zanimljivih Twitter aplikacija

twitter-logoTwitter svoju rastuću popularnost u velikoj meri duguje velikom broju aplikacija koje su napisane za korišćenje na Twitter-u. Zahvaljujući ovim aplikacijama možete slati slike i muziku preko Twitter-a, ili jednostavno videti iz kog dela sveta je došao zadnji tweet.

1. Twitpic

Ova aplikacije je vrlo prihvaćena u twitosferi i koristi je veliki broj twiteraša. Omogućava čuvanje i deljenje slika sa vašeg telefona ili računara. Twitpic je definitivno Flickr Twitter-a.

2. Tweetlater

Vrlo korisna aplikacija koja omogućava pravljenje rasporeda tweet-ova, kao i unos tweet-ova koji će se automatski objaviti u vreme koje podesite na vašem korisničkom nalogu. Osim glavne funkcionalnosti ova alatka donosi i niz automatizovanih akcija, kao što je praćenje onih koji počnu da prate vas, ili skidanje sa liste za praćenje onih koji su vas skinuli. Tweetlater je vrlo korisna alatka ukoliko tweet-ujete za kompaniju.

3. MrTweet

Aplikacija preko koje možete odati priznanje ljudima koje pratite. Naime, preko ove aplikacije se preporučuju korisnici za praćenje i to sa razlozima zbog kojih bi ljudi trebalo da ih prate. Lep način da pohvalite ljude ili kompanije koje pratite sa uživanjem.

4. Tweetmondo

Tweetmondo je mashup Twitter-a i Google Maps-a, a omogućava pronalaženje i lociranje korisnika Twitter-a u vašoj blizini. Vrlo korisna aplikacija, ukoliko želite da pronađete kolege i prijatelje na Twitter-u.

5. Twitalyzer

Pomoću Twitalyzer-a možete videti koliko uspešno tweet-ujete i koliko ste uticajni na Twitter-u. Mere se 4 kategorije od kojih zavisi koliko ste stvarno “bitni” na Twitter-u.

6. Twitterholic

Twitterholic prati broj follower-a svih korisnika Twitter-a. preko ovog sajta možete u svakom trenutku koje najpopularniji Twitteru vašem gradu, zemlji ili na celom Twitter-u (još uvek je najpopularniji Ašton Kučer). Interesantan statistički sajt, koji ponekad nema ažurne podatke, pa je potrebno ručno “poterati” ažuriranje statistike za pojedine korisnike.

7. Twtpoll

Twtpoll je vrlo koristan alat za pravljenje i praćenje anketa koje želite da plasirate preko Twitter-a. Pravljenje i postavljanje ankete je vrlo jednostavno i brzo, a moguće je i vremenski ograničiti istu.

8. Song.ly

Nama vrlo draga aplikacija je Song.ly koja vam omogućava nalaženje i deljenje muzike na Twitter-u. Song.ly je jedna od ranije pominjanih aplikacija koje Twitter-u daju funkcionalnost velikih društvenih mreža.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komentari

komentara

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Powered by WordPress Popup